ירקות או עוף בטמפורה עם רוטב חמוץ מתוק

מנת פתיחה או נשנוש כיפי 

IMG-20201228-WA0015.jpg

לטמפורה:

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס קורנפלור

1 ביצה

כפית אבקת סודה לשתייה

1 כוס מי סודה קרים מאוד או כוס מי קרח

1/4 כפית מלח

 

ירקות טריים וקשים:

פטריות, שעועית ירוקה, ברוקולי, כרובית, פלפלים, בצל...

 

הוראות הכנה:

חותכים את הירקות לגודל ביס,

מערבבים היטב את כל חומרי הטמפורה עד למרקם אחיד (כמו טחינה),

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק,

טובלים את הירקות בטמפורה, מטגנים עד להזהבה ומוצאים לנייר סופג. 

מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בבצל ירוק פרוס לעיגולים דקים/כוסברה.

מגישים עם רוטב סויה או/ו רוטב חמוץ מתוק בצד.

חשוב – בלילת הטמפורה צריכה להיות קרה מאוד והשמן חם.

לרוטב חמוץ מתוק:

1/4 כוס חומץ אורז (לא חומץ רגיל)

1/4 כוס סוכר לבן

כף מים

קמצוץ מלח

מבשלים את המרכיבים על אש נמוכה כ 10 דק, מקררים ומעברים לצלוחית הגשה.

אפשר לשמור את הרוטב במקרר כחודשיים בתוך צנצנת סגורה.

אפשר להכין את המנה באותה שיטה גם עם קוביות חזה עוף, טופו או דג 

למתכון טבעוני ותרו על הביצה.

IMG-20201228-WA0016.jpg
IMG-20201228-WA0022.jpg