top of page

כדורי עוף – לארב גאי (מטוגן או אפוי)

 

אחד המרכיבים שמוספים קריספי למנה ולסלטי "לארב", "קאו קה" -  אורז קלוי וטחון Khao Kua 

 

מרכיבים לקאו קה:

1/4 כוס אורז דביק או יסמין

 

מרכיבים לכדורי העוף:

1/2 ק"ג עוף טחון

1/2 בצל סגול קצוץ

1/4 כוס בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים

1/4 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס עלי נענע קצוצים

1 כף שמן קנולה

4 כפות אורז קלוי

 

מרכיבים לרוטב:

כף סוכר דקלים/סוכר לבן

4 כפות רוטב דגים

6 כפות ליים או לימון

1 כף ( או יותר לפי מידת החריפות שרוצים) פתיתי צילי יבש

2 כפות אורז קלוי

 

הכנת האורז הקלוי:

קולים את האורז במחבת יבשה עד שהאורז הופך לצבע חום מוזהב

טוחנים את האורז באמצעות עלי ומכתש/ טוחן תבלינים/ מעבד מזון עד למרקם של גרגרים קטנים.

מכינים כמות גדולה, שומרים בצנצנת אטומה במקרר ומשתמשים לסלטי לארב.

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב.

מערבבים את כל חומרי כדורי העוף + 2-3 כפות מהרוטב ויוצרי כדורים קטנים

מטגנים את הכדורים בשמן עמוק או אופים בתנור עד שהכדורים מזהיבים

 

הגשה:

מגישים את כדורי העוף לצד עלי חסה עגולה, החתוכים בגודל כף יד, עלי נענע והרוטב.

כל אחד מכין לעצמו את מנת הביס: בתוך עלה חסה  מכניסים כדור עוף, מספר עלי נענע, קצת רוטב ואוכלים בביס.

כדורי עוף 1.jpg
bottom of page