סוודיקה | סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף | 04-6559950 | 050-4624111
סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף
כדורי עוף – לארב גאי (מטוגן או אפוי)
אחד המרכיבים שמוספים קריספי למנה ולסלטי "לארב", "קאו קה" - אורז קלוי וטחון Khao Kua
מרכיבים לקאו קה:
1/4 כוס אורז דביק או יסמין
מרכיבים לכדורי העוף:
1/2 ק"ג עוף טחון
1/2 בצל סגול קצוץ
1/4 כוס בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
1 כף שמן קנולה
4 כפות אורז קלוי
מרכיבים לרוטב:
כף סוכר דקלים/סוכר לבן
4 כפות רוטב דגים
6 כפות ליים או לימון
1 כף ( או יותר לפי מידת החריפות שרוצים) פתיתי צילי יבש
2 כפות אורז קלוי
הכנת האורז הקלוי:
קולים את האורז במחבת יבשה עד שהאורז הופך לצבע חום מוזהב
טוחנים את האורז באמצעות עלי ומכתש/ טוחן תבלינים/ מעבד מזון עד למרקם של גרגרים קטנים.
מכינים כמות גדולה, שומרים בצנצנת אטומה במקרר ומשתמשים לסלטי לארב.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
מערבבים את כל חומרי כדורי העוף + 2-3 כפות מהרוטב ויוצרי כדורים קטנים
מטגנים את הכדורים בשמן עמוק או אופים בתנור עד שהכדורים מזהיבים
הגשה:
מגישים את כדורי העוף לצד עלי חסה עגולה, החתוכים בגודל כף יד, עלי נענע והרוטב.
כל אחד מכין לעצמו את מנת הביס: בתוך עלה חסה מכניסים כדור עוף, מספר עלי נענע, קצת רוטב ואוכלים בביס.