סוודיקה | סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף | 04-6559950 | 050-4624111
סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף
מרק קוטיאו גאי
החומרים לציר עוף:
2 ליטר מים
1 ק"ג עצמות עוף (גרונות, שלד)
3 שיני שום
1 כף מלח
3 גבעולי סלרי (כל גבעול חתוך לשניים)
1 בצל לבן (חצוי לשניים)
1 גזר
הכנת ציר עוף:
מבשלים במים את העצמות שהמים רותחים שוטפים את העצמות מהקצף ומחליפים למים חדשים.
מרתיחים שוב את העצמות ומוסיפים את כל שאר החומרים.
ממשיכים לבשל עוד כשעתיים או יותר ומסננים את הנוזל מהירקות.
תוספות לצד המנה:
סוכר, צ'ילי יבש, רוטב דגים, חומץ אורז, שום מטוגן, סויה כהה
הכנת שום מטוגן:
חותכים 6 שיני שום לקוביות קטנות, מחממים חצי כוס שמן ומטגנים עד להזהבה
מסננים, מקררים ומעבירים לצנצנת עם השמן המטוגן שיתקרר.
החומרים ל 5 מנות:
150 גרם אטריות אורז יבשות, מושרות במים מהברז כשעה לפני ההגשה.
חצי חבילה נבטים
2 כוסות של ירק: עלי תרד/בקצוי/כרוב/כרוב סיני
1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לעיגולים דקים.
200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל ביס או כדורי עוף (מצורף מתכון)
הכנת כדורי עוף:
200 גרם עוף טחון, 1/3 כפית פלפל לבן, 2 כפות רוטב סויה, שן שום כתוש,1/2 כפית סוכר, כף וחצי קורנפלור.
מערבבים את כל החומרים ויוצרים כדורים קטנים.
הרכבת המרק:
מוסיפים לציר את קוביות חזה עוף/כדורי עוף ומבשלים כ 7 דקות .
מוספים את הירקות למרק (פרט לנבטים) ל כ 2 דקות
חולטים במים רותחים את אטריות כדקה
חולטים את הנבטים כמה שניות
מעבירים את האטריות והנבטים לקערה עמוקה, מוזגים מרק עם עוף/כדורי עוף והירקות מוספים כף שום מטוגן, צ'ילי יבש, כוסברה וממה שאוהבים והתוספות
בתיאבון!
