מתכון לפאד תאי אמיתי כמו בדוכני האוכל ברחובות תאילנד

אטריות אורז מוקפצות עם ירקות ביצה עוף/טופו:

פאד תאי תאילנדי הוא המאכל המפורסם והאהוב ביותר על התיירים המערביים.

מנת הפאד תאי הומצאה בשנות ה 40 לבקשתו של מלך תאילנד שרצה מנה לאומית.

בכדי להצליח בהכנת המנה יש לחתוך את כל הירקות העוף והטופו מראש. חשוב להכין מנות קטנות.

למנת פאד תאי טבעונית/ צמחונית החליפו את העוף בטופו וותרו על הביצה.

החומרים ל 2-3 מנות:

חצי כוס חזה עוף/טופו חתוך קטן

100 גר' אטריות אורז יבשות ( 3 או 5 מ"מ )

 2 שיני שום (טרי) כתושות  

3 כפות שמן לטיגון

1 כוס נבטים

1/2 כוס כרוב חתוך דק

1/4 כוס גזר חתוך לג'וליאנים

2-3 ביצים 

1/2 כוס בצל ירוק חתוך ל 2-3 ס"מ 

4-6 כפות בוטנים קלויים ללא מלח וקצוצים גס.

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה בהיר

1/4 כפית צ'ילי יבש

2 כפות סוכר דקלים או לבן/חום

1/2 כף רוטב תמרידני

1 כף רוטב דגים (לצמחוננים/טבעוניים להחליף ברוטב סויה) 

אופן ההכנה:

משרים את האטריות במים קרים למשך שעתיים וחצי.

מחממים בווק שמן. כשהשמן חם מוספים את השום והעוף/טופו ומטגנים כ 2 דקות.

מוסיפים את האטריות ומקפיצים. 

מזיזים את האטריות לצד הווק מוספים מעט שמן ושופכים לתוכו את הביצה עד שהיא אינה רכה (כמו מקושקשת), מערבבים עם האטריות. 

אפשר להכין חביתה בנפרד לחתוך לקוביות ולהוסיף בסיום ההקפצה.

מוסיפים את הבצל ירוק הכרוב והגזר 

מוספים את הסויה, רוטב דגים, תמרידני, צ'ילי והסוכר ולבסוף מוסיפים את הנבטים מערבבים היטב כחצי דקה .

טועמים ומתקנים תיבול!! 

 מעברים לצלחת מפזרים בוטנים מגישים בצד עם פלחי לימון

המלצת זהב:

אל תנסו לקצר את התהליך ההשריה של אטריות האורז למרות הוראות ההכנה המפורטות על האריזה.

 

 

 

  • Facebook
  • Instagram

סוודיקה | סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף | 04-6559950 | 050-4624111

free-whatsapp-icon-121-thumb.png