קאו פאד אורז מוקפץ תאילנדי

 

החומרים ל- 2 מנות :

2 כוסות אורז מאודה קר

3 כפות שמן

3 שיני שום

2 כפות סויה

1/4 כפית רוטב דגים (לא חובה)

1/4 כפית סוכר

1/8 כפית פלפל לבן

 1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1/3 כוס אפונה קפואה

1-2 ביצה מקושקשת

להגשה – לימון חתוך לרבעים

 

אופן ההכנה:

מפוררים  את האורז בידיים עד שאין בו גושים. אפשר להרטיב את הידיים .
מחממים 2-3 כפות שמן בווק ומזהיבים את השום בזהירות .
במידה ורוצים מנה בשרית מוספים את העוף/בקר או טופו למנה צמחונית. שעוף מחליף צבע
מוסיפים את הגזר ומערבבים בזריזות במשך כמה שניות . מוספים האורז והאפונה ומערבבים היטב כדקה.
יוצרים חור במרכז ויוצקים לתוכו מעט שמן ומוסיפים את הביצים , מקשקשים את הביצים , מערבבים הכל היטב ומוספים פלפל לבן, סויה וסוכר ומערבבים הכל עוד כחצי דקה.

 (אפשר להכין ביצים מקושקשות ללא מלח במחבת נפרדת ולהוסיף בסוף לאורז)

שהכל מוכן יוצקים את האורז בקערה קטנה והופכים לצלחת שטוחה . מגישים עם לימון ,מלפפון וכרוב.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Facebook
  • Instagram

סוודיקה | סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף | 04-6559950 | 050-4624111

free-whatsapp-icon-121-thumb.png