סוודיקה | סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף | 04-6559950 | 050-4624111
סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף
קינוח מנגו סטיקי רייס - אורז דביק עם חלב קוקוס ומנגו
MANGO STICKY RICE - KHAO NIEW MAMUANG
ข้าวเหนียวมะม่วง
הקינוח התאילנדי המפורסם ביותר
המצרכים:
1 כוס אורז דביק (ניתן לקנות בחנויות המתמחות כמו מזרח ומערב,
במידה ולא הצלחתם להשיג השתמשו באורז לסושי)
1 כוס קרם קוקוס (עדיף קרם ללא חומרים משמרים)
3-4 כפות סוכר לבן
1/4 כפית מלח
1-2 מנגו בשלים מקולפים וחתוכים לפרוסות או קוביות
1 כף שומשום שחור קלוי או/ו שעועית מש צהובה
אופן ההכנה:
משרים את האורז במים מהברז ל 3-4 שעות, עדיף לילה במקרר, מסננים היטב,
בשיטה המסורתית מחממים מים בסיר בגובה –כ 5 ס"מ עם סלסלת מבמבוק לאידוי
אפשריות נוספות: כל סיר אידוי או בעזרת מסננת מתכת רגילה (מצורפת תמונה)
מוספים את האורז מכסים במכסה ומאדים 20-25 דקות.
האורז צריך להיות מוכן אבל לא רך מידי.
בסיר נוסף מחממים את קרם הקוקוס הסוכר, המלח, מערבבים 4 דקות עד שהסוכר נמס.
מכבים את האש ומוסיפים את האורז המאודה ומערבבים היטב ומחכים 10 דקות.
מסדרים בצלחת את האורז הדביק והמנגו מקשטים בשומשום שחור/שבבי קוקוס
*הפצפוצים הצהובים המופעים בתמונה הם חטיפי שעועית מש מתאילנד, לפעמים ניתן לקנות בארץ בחנויות המתמחות, במידה ולא מצאתם החליפו בשבבי קוקוס ותהנו מקינוח מתוק טעים ומיוחד.
מנגו סטיקי רייס – מנת קינוח טבעונית