top of page
מנגו 2.jpg
סיר אידוי 1.jpg
סיר 2.jpg

קינוח מנגו סטיקי רייס - אורז דביק עם חלב קוקוס ומנגו

MANGO STICKY RICE - KHAO NIEW MAMUANG

ข้าวเหนียวมะม่วง

הקינוח התאילנדי המפורסם ביותר

 

המצרכים:

1 כוס אורז דביק (ניתן לקנות בחנויות המתמחות כמו מזרח ומערב,

במידה ולא הצלחתם להשיג השתמשו באורז לסושי)

1 כוס קרם קוקוס (עדיף קרם ללא חומרים משמרים)

3-4 כפות סוכר לבן

1/4 כפית מלח

1-2 מנגו בשלים מקולפים וחתוכים לפרוסות או קוביות

1 כף שומשום שחור קלוי או/ו שעועית מש צהובה

 

אופן ההכנה:

משרים את האורז במים מהברז ל 3-4 שעות, עדיף לילה במקרר, מסננים היטב,

בשיטה המסורתית מחממים מים בסיר בגובה –כ 5 ס"מ עם סלסלת מבמבוק לאידוי

אפשריות נוספות: כל סיר אידוי או בעזרת מסננת מתכת רגילה (מצורפת תמונה)

מוספים את האורז מכסים במכסה ומאדים 20-25 דקות.

האורז צריך להיות מוכן אבל לא רך מידי.

בסיר נוסף מחממים את קרם הקוקוס הסוכר, המלח, מערבבים 4 דקות עד שהסוכר נמס.

מכבים את האש ומוסיפים את האורז המאודה ומערבבים היטב ומחכים 10 דקות.

מסדרים בצלחת את האורז הדביק והמנגו מקשטים בשומשום שחור/שבבי קוקוס

 

*הפצפוצים הצהובים המופעים בתמונה הם חטיפי שעועית מש מתאילנד, לפעמים ניתן לקנות בארץ בחנויות המתמחות, במידה ולא מצאתם החליפו בשבבי קוקוס ותהנו מקינוח מתוק טעים ומיוחד.

מנגו סטיקי רייס – מנת קינוח טבעונית

bottom of page