סום טאם - סלט פפאיה

Som tam

9 סום טאם.jpg

מנה פופולרית מאוד בתאילנד למרות שמקורה בלאוס.

סלט מרענן בריא וקל להכנה

אפשר להכין  את המנה גם בגרסה טבעונית

                                                                                                      

החומרים ל 2 מנות :

 כוס וחצי של פפאיה לא בשלה (בוסר) חתוכה לרצועות דקות בעזרת קולפן ג'וליאני 

1/4  כוס גזר חתוך לרצועות דקות בעזרת קולפן ג'וליאני

2 שיני שום מקולפות

2 צ'ילי טריים קטנים

1/2 כוס שעועית ירוקה טרייה חתוכה לחתיכות בארוך 2 ס"מ 

חופו בוטנים קלויים בלי מלח

1-2 כפיות סוכר דקלים/סוכר חום 

  2 כפות רוטב דגים (למנה צמחונית/טבעונית להחליף ברוטב סויה/רוטב סויה פטריות)

2 כפות מיץ ליים או לימון

1 עגבנייה חתוכה לרבעים 

 

אופן ההכנה:

מועכים במכתש ועלי את השום, הצ'ילי, השעועית והבוטנים.

מוסיפים את הסוכר, רוטב הדגים ומיץ הלימון וכותשים עוד כדקה

מוסיפים את העגבנייה והפפאיה וממשיכים לכתוש עוד כדקה

מגישים עם אורז לבן