פאד קפאו (קרפאו)– עוף קצוץ עם בזיליקום צ'ילי

Gai pat krapao

החומרים ל 3 מנות

300 גרם חזה עוף קצוץ/טחון גס (למנה צמחונית/טבעונית להחליף ב250 גרם טופו חתוך לקוביות וכמה פטריות קצוצות)

6 שיני שום

1/2 כוס שעועית ירוקה טרייה פרוס דק

1/2 בצל לבן קטן חתוך דק

1 כף רוטב צדפות או רוטב סויה פטריות

2-4 צ'ילי אדום טרי

1 כף רוטב סויה רגילה

1/2 כף רוטב סויה שחורה/כהה

1 כף רוטב דגים (למנה צמחונית/טבעונית ניצתן להחליף בחצי כפית מלח)

1 כפית סוכר

3 כפות מים

1.5 כוסות עלי בזיליקום

2 כפות שמן לטיגון

ביצת עין לכל סועד (לא חובה)

 

אופן ההכנה

כותשים בעזרת עלי ומכתש את הצילי והשום. מערבבים בקערה את כל הרטבים והסוכר.

מטגנים בווק את הצילי והשום ומערבבים, מוסיפים את העוף וממשיכים לערבב היטב. כשעוף מוכן מוסיפים את השעועית והבצל ולאחר כחצי דקה מוספים את הרוטב מהקערה. מערבבים היטב עוד כחצי דקה. אפשר להוסיף קצת מים במידה והעוף יבש .

מוסיפים את הבזיליקום מערבבים ומכבים את האש.

מגישים עם אורז לבן וביצת עין מטוגנת שטוגנה לפני במחבת אחרת

  • Facebook
  • Instagram

סוודיקה | סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף | 04-6559950 | 050-4624111

free-whatsapp-icon-121-thumb.png