קארי מאסמן – גאנג מאסמן

Massaman curry  แกงมัสมั่น  kaeng matsaman

קארי מסאמאן היא "מנה מוסלמית" מדרום תאילנד המושפעת מהמטבח ההודי. 

מכל מנות הקארי זאת המנה הפחות חריפה!  מנה טעימה!

 

החומרים ל 4-6 מנות : 

300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל ביס

4 כוסות קרם קוקוס

3 כפות שמן לטיגון

1 כוס מים/ציר עוף

3 כוסות מתפוחי אדמה/בטטה/דלעת ערמונים קלופים חתוכים לקוביות בגודל ביס

2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים

עגבנייה חתוכה לרבעים

1 כף סוכר

1 כף תמרידני (רצוי מהסוג התאילנדי)

1-2 כפות רוטב דגים (בהתאם למליחות הרצויה)

1-2 כף מיץ לימון

5 כפות בוטנים קלויים חצוי לשניים

3 כפות משחת קארי מאסמן (ניתן לקנות בחניות אסיאתיות)

 

אופן ההכנה:

מחממים בווק את השמן מוספים את משחת הקארי מערבבים טוב ו"פותחים" את משחת הקארי כדקה . מוסיפים לווק חצי כוס קרם קוקוס מערבבים היטב עד למרקם אחיד, מוסיפים את העוף ומטגנים עוד כ 2-3 דקות ומוספים את יתרת קרם הקוקוס ואת המים לעוד כ 2 דקות מוסיפים את הבצלים והירקות החתוכים לעוד כ 7-10 דק (עד שהירקות מוכנים אבל לא רכים מאוד), מוסיפים את הסוכר, רוטב הדגים, מחית תמרידני והלימון לעוד כחצי דקה מערבבים ומכבים את האש. לפני ההגשה מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.

מגישים עם אורז לבן ( אפשר לקשט בעלי כוסברה או פרוסות בצל ירוק)

 

להכנת מנת קארי מאסמן צמחוני וטבעוני

את העוף להחליף בקוביות טופו חתוכות לגודל ביס

את רוטב הדגים להחליף במלח או ברוטב סויה

  • Facebook
  • Instagram

סוודיקה | סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף | 04-6559950 | 050-4624111

free-whatsapp-icon-121-thumb.png