top of page
סוודיקה | סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף | 04-6559950 | 050-4624111
סדנאות בישול תאילנדי וארוחות שף
🍋 מתכון לעוף בלימון כמו במסעדות הסיניות של שנות ה-80! 🍋
מי שזוכר את המנה האגדית הזו — מתוק, חמוץ, ריחני… עכשיו היא חוזרת בגרסה קלה להכנה בבית 😋


לרוטב:
בסיר קטן מוסיפים:
4 כפות סוכר, גרידה מלימון אחד, מיץ מאותו לימון,
2 שיני שום קצוצות דק, כף ג’ינג’ר קצוץ דק,
½ כפית צ’ילי יבש חריף, כף רוטב סויה,
וכף קורנפלור מדולל ב־4 כפות מים.
מרתיחים כ־10 דקות, טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
מחכים שיתקרר מעט.
בינתיים, על מחבת עם מעט שמן (לא שמן זית!) צולים 300 גרם קוביות חזה או פרגית עד שהעוף מלבין ומוכן.
מערבבים את הרוטב עם העוף, מוספים 2-3 פרוסות דק של לימון ומבשלים יחד עוד כ־5 דקות.
מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בכוסברה או בבצל ירוק, ומגישים לצד אורז לבן רך. 🍚
👉 רוצים לשדרג?
טבלו את קוביות העוף בבלילת טמפורה וטגנו לפני שמוסיפים לרוטב – טעם נוסטלגי אמיתי!
bottom of page

