top of page

מרק טום קא גאי

WhatsApp Image 2022-10-24 at 15.41.02.jpeg

החומרים ל 4 מנות

200 גרם חזה עוף, חתוך לגודל ביס

1 עגבנייה

1 בצל סגול קטן או 2 בצלי שאלוט

3 גבעולי למון גראס רק החלק הלבן 10 ס"מ

6 חתיכות גלנגל יבש או טרי

8 עלי כפיר ליים מיובשים או טרי

סלסלת פטריות טריות

2-4 צ'ילי טרי או יותר לפי החריפות והטעם האישי

3 כוסות קרם קוקוס

3 כוסות ציר עוף

1-2 כפות רוטב דגים

1 כף סוכר

1 כפית שמן צ'ילי

2 כפות מיץ לימון/ליים

3 כפות כוסברה

 

אופן ההכנה

חותכים את העגבניות הבצל והפטריות לארבע.

מועכים קלות את הלמון גראס ופורסים את הצילי באלכסון.

מחממים בסיר את קרם הקוקוס עם הציר ומוספים את הגלנגל כפיר ליים, הלמון גראס,רוטב דגים וסוכר

לאחר הרתיחה מוספים את חזה העוף והבצל.

לאחר כ  3-4 דקות מוספים את העגבניות והפטריות, מחכים עוד כ2  דקות, מוספים את הלימון ושמן צ'ילי ומתקנים תיבול.

מוזגים לצלחת עמוקה ומוספים עלי כוסברה קצוצים גס.

מגישים עם אורז לבן.

WhatsApp Image 2022-10-24 at 15.41.02 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-10-24 at 15.41.01.jpeg
bottom of page