top of page

סום טאם - סלט פפאיה

Som tam

9 סום טאם.jpg

מנה פופולרית מאוד בתאילנד למרות שמקורה בלאוס.

סלט מרענן בריא וקל להכנה

אפשר להכין  את המנה גם בגרסה טבעונית

                                                                                                      

החומרים ל 2 מנות :

 כוס וחצי של פפאיה לא בשלה (בוסר) חתוכה לרצועות דקות בעזרת קולפן ג'וליאני 

1/3 כוס גזר חתוך לרצועות דקות בעזרת קולפן ג'וליאני

2 שיני שום מקולפות

1-3 צ'ילי טריים קטנים

1/4 כוס שעועית ירוקה טרייה או לוביה תאילנדית חתוכה לחתיכות בארוך 2 ס"מ 

4 כפות בוטנים קלויים בלי מלח

1-2 כפיות סוכר דקלים/סוכר חום מומס במעט מים רותחים

  3-4 כפות רוטב דגים (למנה צמחונית/טבעונית להחליף ברוטב סויה/רוטב סויה פטריות)

3-4 כפות מיץ ליים או לימון

1 עגבנייה קטנה חתוכה לרבעים 

 

אופן ההכנה:

מועכים במכתש ועלי את השום, הצ'ילי, השעועית והבוטנים.

מוסיפים את הסוכר, רוטב הדגים ומיץ הלימון וכותשים עוד כדקה

מוסיפים את העגבנייה והפפאיה וממשיכים לכתוש עוד כדקה

מגישים עם אורז לבן

אם אין לכם עלי ומכתש גדול:

כותשים/קוצצים דק דק את השום והצילי

שמים את כל הירקות והבוטנים בשקית ניילון חזקה וחובטים כדקה בעזרת פטיש שניצלים

 מעבירים לקערה ומוספים את רוטב הדגים, סוכר והליים

bottom of page